Starten in IT zonder hoger diploma?

Thomas A. vond zich niet in het leerplan van de hogere school. Hij begaf zich meteen op de arbeidsmarkt en ging aan de slag als helpdeskmedewerker. Na deze eerste ervaring, overtuigde hij DCI ,van zijn kennis en motivatie. Een getuigenis van DCI’s jongste engineer.

IT consultant in Corona tijden: Bankwarmer, of toch niet?

Momenteel heeft Thomas geen opdracht buitenshuis. Binnen de consultancy wereld zegt men van IT’ers zonder dergelijke opdracht wel eens dat ze “gebenched” of “op de bank gezet” zijn. Voor DCI, en zowat ieder outsourcing of staffing-bedrijf, is dit geen onbekend fenomeen. Zeker nu niet, tijdens de corona-periode.

Thomas werd initieel aangenomen als Junior Support Analyst, een veelvoorkomende startersjob voor jonge IT’ers.

Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Zoals bijvoorbeeld een extra werkkracht ter beschikking hebben in het geval van dringende issues!

Op die manier rolde Thomas, na een vraag van een collega, tijdelijk in de functie van engineer. Hierbij mocht hij DCI’s KMO segment ondersteunen. Datzelfde KMO segment ondersteunen, zeker geen simpele opgave.

En wel hierom: hoe kleiner een IT-infrastructuur is, hoe groter de impact van mogelijke problemen. Om die reden plaatsen we hier bij voorkeur onze doorgewinterde IT’ers. Het vereist namelijk verantwoordelijkheid. Bovendien liggen de service-verwachtingen van de klant hoog, waardoor dit niet meteen de perfecte omgeving lijkt om “new hires” in te plaatsen. Of misschien net wel?

Improvise, adapt, overcome

Thomas werd, on the spot, ingeschakeld als junior engineer in plaats van als analist. Hierdoor ging hij van problemen oppervlakkig analyseren en doorgeven, naar het implementeren van oplossingen voor klanten. Hij werd bovendien “de technieker van DCI”, in plaats van het telefonisch aanspreekpunt dat hij daarvoor was.

De eerder vernoemde verantwoordelijkheid is hierbij erg belangrijk, al helemaal wanneer het werk buiten de comfortzone ligt. Ondanks alle verwachtingen en verantwoordelijkheden, paste Thomas zich vlot aan. In een recordtijd bleek dat hij als geen ander zelfstandig problemen kan analyseren, een oplossing voorstellen en deze omzetten in de praktijk.

De problemen die Thomas momenteel voor klanten oplost, kunnen gaan van relatief kleine hardware-upgrades, tot bijvoorbeeld de nood aan een volledige (de)installatie van apparatuur zoals servers, switches, firewalls en meer…

Door het kritisch analyseren van informatie die hij vond op Google, Reddit en Youtube, kon hij zowel een oorzaak als een oplossing bedenken. Na het voorstellen van zijn oplossing aan een senior engineer, die hem daarbij een portie leerrijke en opbouwende kritiek meegaf, kreeg hij groen licht om de oplossing bij de klant ter plaatse te implementeren.

En nu?

Met het versoepelen van de corona-maatregelen, verwachten we snel een plaatsje voor Thomas te kunnen vinden. Bovendien draagt zijn inzet in het KMO segment enorm bij aan zijn interne CV. Thomas heeft DCI bewezen dat hij betrouwbaar, efficiënt en leergierig is, wat zich zal manifesteren in de opdrachten waarvoor hij in aanmerking komt.

Best goed, zo zonder een hoger diploma te hebben!

En jij?

Zo zie je maar. De prestige en het behalen van een hoger diploma is niet altijd nodig. Soms zijn je soft-skills als IT’er net dat tikkeltje belangrijker.

Ben jij al langer gepassioneerd door IT en zet je tijdens het weekend computers in elkaar? Of ben jij wel het aanspreekpunt van de familie als het gaat om vragen over smartphones, card readers, laptops en internet? Misschien heb je een eigen website, of experimenteer je met virtuele machines?

De wereld van IT is breed. Initiatief nemen en zelfredzaamheid, zijn enkele van de meest gewenste skills binnen deze sector.

Interesse om jouw carrière in IT te starten?

Stuur ons jouw CV en overtuig ons, met jouw motivatiebrief.

2020-06-14T23:00:33+00:00mei 1st, 2020|jobzoekers|0 Comments

Leave A Comment